AKREDİTASYON


Günümüzde, eğitim kurumlarında kalite güvencesi sistemlerinin oluşturulması ve kalite politikalarının ileriye taşınması önemli bir gereklilik olarak ortaya çıkmıştır. Eğitime adil erişim hakkı ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik programlara yerleştirilmelerinden; şeffaf ve güvenilir idari düzenlemeler ile gelişmiş ölçme-değerlendirme yöntemlerinin geliştirilmesine kadar birçok alan, eğitim kurumlarında kalite güvencesi sistemi içerisinde değerlendirilmektedir. Bu çerçevede, eğitim programları ve modellerinin; uluslararası, tarafsız ve bağımsız kuruluşlar tarafından kalite denetimine tabi tutularak akredite edilmeleri büyük önem taşımaktadır. Akreditasyon, eğitim kurumları tarafından yürütülen çalışmaların kalitesini ortaya koyarken, diğer kurumların gözünde de, bu programların geçerliliğini artırmaktadır.



Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (BTÜ YDYO), kurulduğu 2010 yılından beri kaliteli bir yabancı dil eğitimi vermeye özen göstermektedir. BTÜ YDYO’nun öğrencilerine verdiği yabancı dil eğitiminin kalitesi, 2021 yılında uluslararası alanda tanınırlığı yüksek, tarafsız ve bağımsız bir akreditasyon kuruluşu olan “EAQUALS (Yabancı Dil Hizmetlerinde Kalitenin Değerlendirilmesi ve Akreditasyonu)” tarafından 31 Mayıs 2025'e kadar 4 yıl süreyle akredite edilmiştir. Böylece BTÜ Türkiye’de uluslararası arenadaki bu akreditasyonu alan iki devlet üniversitesinden biri olmuştur. EAQUALS tarafından BTÜ YDYO’nun 12 kalite standardının tümünü karşıladığı ve yedi standartta mükemmel düzeyde olduğu belgelenmiştir. 


Bursa Teknik Üniversitesi'ndeki akredite olan programların güncel listesi aşağıda sunulmuştur.


FakülteBölüm/ProgramAkreditasyonun Geçerlilik SüresiAkreditasyon Kuruluşu
Yabancı Diller Yüksek Okuluİngilizce Hazırlık Programı31.05.2021-31.05.2025EAQUALS 


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2017 kapsamında laboratuvar akreditasyonunu almıştır. Bursa Teknik Üniversitesi'ndeki akredite olan laboratuvarların güncel listesi aşağıda sunulmuştur. 


LaboratuvarAkreditasyonun Geçerlilik SüresiAkreditasyon Kuruluşu
Merkezi Araştırma Laboratuvarı15.03.2021-14.03.2025TÜRKAK